nieuws

Woningprijzen Dublin sinds 2007 gehalveerd

bouwbreed

Woningen in de Ierse hoofdstad Dublin zijn sinds 2007 de helft in waarde gedaald. Voor heel Ierland komt de daling van de woningprijzen uit op 40 procent. Dat blijkt uit een overzicht van het Central Statistics Office, het Ierse CBS. In de twaalf maanden tot eind juni daalden de woningprijzen in Ierland weer met 12,5 […]

Woningen in de Ierse hoofdstad Dublin zijn sinds 2007 de helft in waarde gedaald.

Voor heel Ierland komt de daling van de woningprijzen uit op 40 procent. Dat blijkt uit een overzicht van het Central Statistics Office, het Ierse CBS. In de twaalf maanden tot eind juni daalden de woningprijzen in Ierland weer met 12,5 procent.

Ierse woningprijzen kregen de grootste klap in het jaar tot september 2009 toen er ruim 20 procent van af ging. Sindsdien is de jaarlijkse neergang langzaam maar zeker afgezwakt. In de maand juli werden eengezinshuizen op maandbasis zelfs net een half procentje duurder.

Flats werden echter in die maand weer bijna 2 procent goedkoper dan in juni. Ierse makelaars hebben geen enkele hoop dat de situatie snel zal verbeteren gezien de hoge werkloosheid, aanhoudende economische onzekerheid en beperkte beschikbaarheid van hypotheken.

Reageer op dit artikel