nieuws

Wethouder Schiedam stapt op om BING-rapport

bouwbreed

De Schiedamse wethouder Ad Mostert (VVD) stapt op vanwege de uitkomsten van een integriteitonderzoek naar het functioneren van het college van Burgmeester en Wethouders. Mostert heeft maandag zijn ontslag ingediend. “BING oordeelt dat het college ernstig tekort is geschoten in zijn taak met betrekking tot integriteit en stelt dat het college mededrager is van de […]

De Schiedamse wethouder Ad Mostert (VVD) stapt op vanwege de uitkomsten van een integriteitonderzoek naar het functioneren van het college van Burgmeester en Wethouders.

Mostert heeft maandag zijn ontslag ingediend. “BING oordeelt dat het college ernstig tekort is geschoten in zijn taak met betrekking tot integriteit en stelt dat het college mededrager is van de angstcultuur. Deze twee conclusies belemmeren mij in het uitoefenen van mijn functie”, geeft hij als verklaring.

Of de overgebleven drie wethouders wel aanblijven is nog niet bekend. Zij gaan vanavond met de Schiedamse gemeenteraad over het rapport in debat.

Reageer op dit artikel