nieuws

Vinci: plannen voor metro Moskou

bouwbreed

Het Franse bouw- en concessieconcern Vinci heeft bij burgemeester Sergueï Sobianine van Moskou voorstellen ingediend voor deelname aan de uitbreiding van de metro. Sobianine wil de komende vijf jaar 14,3 miljard euro besteden aan 75 kilometer uitbreiding van de ondergrondse in zijn stad. Dat meldt het Franse bouwblad Le Moniteur. Vinci, dat wereldwijd actief is […]

Het Franse bouw- en concessieconcern Vinci heeft bij burgemeester Sergueï Sobianine van Moskou voorstellen ingediend voor deelname aan de uitbreiding van de metro. Sobianine wil de komende vijf jaar 14,3 miljard euro besteden aan 75 kilometer uitbreiding van de ondergrondse in zijn stad.

Dat meldt het Franse bouwblad Le Moniteur. Vinci, dat wereldwijd actief is in de financiering, bouw en exploitatie van infrastructuur, werkt al aan de aanleg van een tolweg tussen Moskou en Sint Petersburg. Voor de uitbreiding van de metro krijgt het concurrentie van Strabag terwijl ook Russische bouwers in de markt zijn.

Reageer op dit artikel