nieuws

Verzamelgebouw Nunspeetscoort hoog op duurzaamheid

bouwbreed Premium

Aannemer Pleijsier Bouw en Hellebrekers Technieken realiseren in Nunspeet een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw (circa 1000 vierkante meter).

De nieuwbouw van de Inclusief Groep, een ontwerp van Mies Architectuur uit Ede, komt op basis van een recente meting volgens de methode van GPR Gebouw uit op een totaalscore van 8,3. Uitgangspunt was minimaal een 7 op elk onderdeel.

De score op Energie bedraagt zelfs 9,1, onder andere door toepassing van gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning, lucht/water warmtepompen, efficiënte verlichting, een vliesgevel en een systeem voor energiemonitoring.

Traject Vastgoed Management uit Zevenaar is mede verantwoordelijk voor het gebouwontwerp, waarbij een geventileerde vliesgevel rondom het gebouw wordt toegepast. Verder wordt het gebouw voorzien van een hoog rendement warmtepomp die zorgt voor warmte in de winter en koeling in de zomer. De energie wordt grotendeels opgewekt door zonnepanelen. De warmtepompen zijn zodanig uitgelegd dat geen aanvullende verwarmingsbronnen noodzakelijk zijn. De oplevering staat begin december gepland.

Reageer op dit artikel