nieuws

Vergroting kolenterminal EECV klus van 20 miljoen

bouwbreed Premium

Ertsoverslag Europoort CV (EECV) investeert 20 miljoen euro in de uitbreiding van zijn kolenterminal in Europoort. De dochter van ThyssenKrupp wil haar opslagcapaciteit voor kolen de helft groter maken. Het werk moet in 2013 gereed zijn. Aanleiding is de afbouw van de kolenwinning in Duitsland: dat boek gaat in 2018 dicht. ThyssenKrupp importeert momenteel circa […]

Ertsoverslag Europoort CV (EECV) investeert 20 miljoen euro in de uitbreiding van zijn kolenterminal in Europoort. De dochter van ThyssenKrupp wil haar opslagcapaciteit voor kolen de helft groter maken. Het werk moet in 2013 gereed zijn. Aanleiding is de afbouw van de kolenwinning in Duitsland: dat boek gaat in 2018 dicht. ThyssenKrupp importeert momenteel circa 25 miljoen ton ijzererts en 5 miljoen ton cokeskolen per jaar. Negentig procent van deze import gaat via EECV.

Reageer op dit artikel