nieuws

Uniforme beoordeling voor kopgevels in de maak

bouwbreed Premium

Uniforme beoordeling voor kopgevels in de maak

Kennisplatform voor de Bouw SBR ontwikkelt een protocol voor het beoordelen van de constructieve veiligheid van buitenspouwbladen. De handleiding verschijnt begin volgend jaar.

Het protocol is primair bedoeld voor eigenaren van meerdere grote woningcomplexen. Met het protocol kunnen de eigenaren, zowel publiek als privaat, de constructieve veiligheid van spouwmuren laten beoordelen in relatie tot de te verwachten exploitatieperiode van het object. Doel is de staat van kopgevels van doorgaand metselwerk landelijk op eenduidige wijze vast te stellen. In de praktijk blijkt namelijk dat de prijs van een onderzoek vaak doorslaggevend wordt als de methode van werken aan de bedrijven wordt overgelaten.

Projectmanager van SBR Wim Verburg: “Uitgaande van de goede wil van iedereen zie je toch dat het ene bedrijf vier gaten boort om te kijken wat de staat van de spouwankers is en het andere acht. En dan gaat de prijs dus een rol spelen.”

Reageer op dit artikel