nieuws

Tweetal Duo-Vacuüm units voor Wicks in Abu Dhabi

bouwbreed

Tweetal Duo-Vacuüm units voor Wicks in Abu Dhabi

Crisis of geen crisis, in Abu Dhabi (onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten) wordt nog steeds veel bebouwd. Nederlandse aannemers zoals Wicks profiteren daarvan. Wicks weet met hun bodemverdichtings technieken opdrachten ver over de grens binnen te krijgen, zo meldt Nimatech. Dat leverde enkele speciale Duo Vacuüm units die worden gebruikt om heimutsen te verplaatsen.

Wicks heeft twee Hitachi ZX470 kranen en een mast met een grote hamer van het merk Junttan laten aanpassen. Deze rupsmachines zijn gemodificeerd door de firma Van Den Heuvel uit Werkendam.

Met dit grote materieel kan Wicks de markt van verdichting tot een diepte van 8 m bedienen. Een van de markten ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij het verdichten worden heimutsen gebruikt.Het draait om de zuignappen


Nimatech is leverancier van vacuümsystemen en Hunklinger klemsystemen voor ondermeer de bestratingsbranche. Voor Wicks heeft het bedrijf een tweetal speciale duo Vacuüm units ontwikkeld om deze heimutsen te verplaatsen. De duo-units hebben twee vacuümzuignappen aan een (180 graden) roteerbare evenaar.

Aan de evenaar zitten twee zuignappen. Dankzij het duo systeem kunnen twee zuignappen, op één unit, afzonderlijk van elkaar radiografisch bediend worden.

Meer info: www.nimatech.nl, www.vdheuvelwerkendam.nl, www. wicks.nl.

Reageer op dit artikel