nieuws

Transport met Green Award goed voor milieu

bouwbreed

De Stichting Green Award heeft in opdracht van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart een Green Award voor binnenvaartschepen ontwikkeld. De Green Award is een certificaat voor schepen die aan bepaalde milieu-eisen voldoen, zoals een schone motor, een grijswatercircuit en een scheepsmilieuplan. Tot nu toe is alleen het binnenvaartschip Cotrans 11 van Cotrano […]

De Stichting Green Award heeft in opdracht van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart een Green Award voor binnenvaartschepen ontwikkeld.

De Green Award is een certificaat voor schepen die aan bepaalde milieu-eisen voldoen, zoals een schone motor, een grijswatercircuit en een scheepsmilieuplan. Tot nu toe is alleen het binnenvaartschip Cotrans 11 van Cotrano uit Krimpen aan den IJssel gecertificeerd. Het is geschikt voor transport van bulkgoederen zoals zand, grind en basaltblokken. Volgens Frank van Rooden van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (Nibe) in Bussum is transport verreweg de belangrijkste factor bij het vaststellen van de milieubelasting van bijvoorbeeld een betonproduct of een dijklichaam. John van der Wurf van de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN) in Woerden meldt dat het effect van vervoer met een door de Stichting Green Award gecertificeerd binnenvaartschip nog niet in de life cycle analyses (lca’s) van prefab betonproducten is verwerkt.

Reageer op dit artikel