nieuws

TKH Groep voorzichtig over verdere groeikansen

bouwbreed

THK Groep heeft de opgaande lijn die vorig jaar krachtig inzette, weten te verduurzamen. Het afgelopen halfjaar groeide de omzet ten opzichte van de eerste helft van 2010 met ruim 30 procent tot 549 miljoen euro.

Met een omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar van 251 miljoen kon het concern al ruimhartig het signaal economische crisis meester geven. Het afgelopen halfjaar ging er nog een schepje bovenop. Over de ontwikkelingen komende maanden is de directie minder zelfverzekerd. De verschillende markten die TKH bedient, laten een wisselend beeld zien. Industrial Solutions was de afgelopen tijd hét groeikanon. Het aandeel van deze divisie in de totale omzet is gegroeid tot 51 procent.

Optimistisch

Telecom Solutions merkt aan de orderportefeuille dat meer geld in de markt beschikbaar komt voor de aanleg van glasvezelnetwerken, reden om in elk geval optimistisch te zijn over de nabije toekomst.

De divisie Building Solutions groeide, maar zag binnen het concern zijn aandeel in de totale omzet toch – een tikje – afnemen tot 35 procent. Het komende halfjaar moet Building Solutions rekening houden met de gevolgen van afnemende investeringen in de utiliteitssector in Europa. Daartegenover staat dat het marktaandeel groeit op het terrein van beveiligings- en energie(besparings)systemen. Ook zijn er deelmarkten waar het bedrijf absolute groei ziet: alternatieve energieopwekking en infrastructuur.

Topman Alexander van der Lof stelt dat het bedrijf profiteert van zijn inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Vooral op het gebied van veiligheidssystemen. “De technologiesprong en marktpositionering die hiermee is gecreëerd, maakt ons enthousiast over de groeikansen.”

Niettemin houdt hij er rekening mee dat mogelijke ongunstige economische ontwikkelingen verdere groei de komende tijd kunnen belemmeren.

Reageer op dit artikel