nieuws

Strabag haalt 76 miljoen uit Scandinavische landen

bouwbreed

Strabag heeft in Scandinavië voor 76 miljoen euro aan infrawerk binnengehaald. Tot de projecten behoren een 1,8 kilometer lange spoortunnel, de voorbereiding van een nieuwe stadswijk en de uitbreiding van vijf kilometer snelweg. Het werk wordt uitgevoerd door Strabags volle dochterbedrijf Oden. Tot 2013 heeft Oden de tijd om in de Finse hoofdstad Helsinki voor […]

Strabag heeft in Scandinavië voor 76 miljoen euro aan infrawerk binnengehaald. Tot de projecten behoren een 1,8 kilometer lange spoortunnel, de voorbereiding van een nieuwe stadswijk en de uitbreiding van vijf kilometer snelweg. Het werk wordt uitgevoerd door Strabags volle dochterbedrijf Oden.

Tot 2013 heeft Oden de tijd om in de Finse hoofdstad Helsinki voor 28 miljoen euro een tunnel voor het metronet te realiseren. In Stockholm ligt de ontsluiting van Nora Djurgardsstaden te wachten. Voor de nieuwe wijk van de Zweedse hoofdstad zorgt Oden voor wegen, funderingen en rioolsystemen. De rekening is vastgesteld op 22 miljoen euro. In de wijk komen tienduizend woningen en worden plannen ontwikkeld voor 30.000 arbeidsplaatsen.

De uitbreiding van de snelweg (een opdracht van 26 miljoen euro) vindt plaats op het traject Göteborg – Trolhättan. Onder de weg worden twee wildtunnels aangelegd.

Reageer op dit artikel