nieuws

Start restauratie Eusebiuskerk

bouwbreed

De Eusebiuskerk in het centrum van Arnhem wordt gerestaureerd. De opknapbeurt van het 93 meter hoge godshuis is begonnen. De voor Arnhem kenmerkende kerk staat al langer in de steigers, maar restauratie liet op zich wachten. De lantaarn, het bovenste deel van de toren, krijgt als eerste een opknapbeurt. De toren kampt met loszittend natuursteen […]

De Eusebiuskerk in het centrum van Arnhem wordt gerestaureerd. De opknapbeurt van het 93 meter hoge godshuis is begonnen. De voor Arnhem kenmerkende kerk staat al langer in de steigers, maar restauratie liet op zich wachten.

De lantaarn, het bovenste deel van de toren, krijgt als eerste een opknapbeurt. De toren kampt met loszittend natuursteen dat deels wordt vervangen. De opknapbeurt van dit gedeelte kost 3 miljoen euro. Als de complete kerk moet worden opgeknapt, hangt daaraan een prijskaartje van 60 miljoen euro. Voor dit bedrag is vooralsnog geen financiering.

Voor de huidige restauratie droeg de gemeente 2 miljoen bij voor technisch onderzoek, het steigerwerk en het steigerdoek waarop de toren levensgroot is afgebeeld.

Reageer op dit artikel