nieuws

Staalconcern Bluescoop schrapt duizend banen

bouwbreed Premium

Het Australische BlueScope Steel schrapt duizend banen vanwege de toenemende concurrentie met Chinese staalproducenten. Eén van de hoogovens wordt gesloten. De grootste staalproducent van Australië schreef in het gebroken boekjaar tot 30 juni een nettoverlies van 1,05 miljard Australische dollar (760 miljoen euro) vergeleken met een winst van 126 miljoen Australische dollar een jaar eerder. […]

Het Australische BlueScope Steel schrapt duizend banen vanwege de toenemende concurrentie met Chinese staalproducenten. Eén van de hoogovens wordt gesloten.

De grootste staalproducent van Australië schreef in het gebroken boekjaar tot 30 juni een nettoverlies van 1,05 miljard Australische dollar (760 miljoen euro) vergeleken met een winst van 126 miljoen Australische dollar een jaar eerder.

Op de export leed het bedrijf een verlies van 487 miljoen Australische dollar. Het staalbedrijf heeft vooral last van de duurdere Australische munt, lage staalprijzen en hoge grondstoffenkosten.

Reageer op dit artikel