nieuws

Splinternieuwe Takeuchi TB 285 als primeur op Matexpo

bouwbreed

Splinternieuwe Takeuchi TB 285 als primeur op Matexpo

Hij komt in september naar Nederland en is begin van volgende maand meteen al in volle glorie te zien op de Belgische materieelvakbeurs Matexpo. Daar presenteert Verhoeven Grondverzetmachines deze 8 ton rupsgraver als primeur. De TB 285 is het vijfde model uit de nieuwe 200 Serie en hij vervangt de succesvolle TB 175.

De krachtige en stabiele machine met monoboom is volgens Takeuchi compleet opnieuw ontworpen volgens de allerlaatste marktwensen en –eisen. Zo kreeg de bovenwagen een modern en ronder design, waardoor het mogelijk is om te werken in ruimtes met een beperkte bewegingsvrijheid.

Volgens nieuwe emissie eisen

De TB 285 is uitgerust met een Yanmar 4TNV98T motor die voldoet aan Stage 3b / Tier 4 interim en hij heeft een vermogen van 49,6 kW. Het maximale koppel bedraagt 302 Nm bij 1475 toeren. De maximale uitbreekkracht ligt op 73,7 kN kg en de maximale graafcirkel is bijna 7,5 m.

Rubbertracks

De machine staat standaard op rubbertracks (450 mm breed), maar is ook van stalen rups te voorzien. De gronddruk is 37,9 kPa. De TB 285 heeft een transportlengte van 6,66 m en een transporthoogte van 2,656 m. De cabine is uitgevoerd met Rops/Fops bescherming.

Volgens Verhoeven heeft de machine een rijke standaarduitrusting en er is uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitscomponenten van gerenommeerde leveranciers.

Meer info: www.verhoevenbv.com.

Reageer op dit artikel