nieuws

Rechter wijst verzoek van Verver af

bouwbreed Premium

Het onderzoeksrapport naar de integriteit van oud-burgemeester W. Verver-Aartsen van Schiedam wordt vanmiddag openbaar gemaakt. De Rotterdamse rechtbank heeft Ververs eis om de publicatie met vijftien dagen uit te stellen, gisteren afgewezen.

De voormalig burgemeester kreeg ook nul op het rekest met betrekking tot haar eis vooraf inzage te krijgen in de conclusies van de onderzoekers.

Dit oordeelt mr. R. J. A. M. Cooijmans inzake het kort geding dat Verver woensdag aanspande. Cooijmans maakt korte metten met Ververs bezwaar dat zij onvoldoende gelegenheid zou hebben gehad te reageren op beschuldigingen van machtsmisbruik en vriendjespolitiek.

Er is geheel volgens de regels hoor en wederhoor toegepast, wat ook blijkt uit een door Verver geschreven commentaar van drieënhalve bladzijde, oordeelde de rechter. Meer ruimte claimde zij niet, volgens de onderzoekers van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten.

Het onderzoek naar het functioneren van de burgemeester werd in april gelast door de gemeenteraad, na berichten dat de gemeente Schiedam het plaatselijke bouwbedrijf Van den Tempel boycotte op last van de burgemeester, omdat zij een privégeschil had met de aannemer over de verbouwing van haar huis.

De gemeenteraad wijdt volgende week een extra vergadering aan het onderzoek. Niet bekend is of de oud-burgemeester bij die gelegenheid het woord zal voeren. Verver legde in juni haar functie neer, omdat zij naar haar zeggen niet was opgewassen tegen de aanhoudende negatieve publiciteit.

Reageer op dit artikel