nieuws

Orders Imtech van waterbedrijven

bouwbreed

Imtech heeft van verschillende Britse waterbedrijven opdrachten gekregen voor biogasinstallaties gecombineerd met de winning van mest voor de landbouw uit afvalwater. Deze opdrachten, zo maakt het bedrijf bekend, zijn samen goed voor 67 miljoen euro. Imtech heeft een sterke positie opgebouwd in de markt van afvalwaterbehandeling door diens “unieke kennis op het kruispunt van afvalwaterbehandeling […]

Imtech heeft van verschillende Britse waterbedrijven opdrachten gekregen voor biogasinstallaties gecombineerd met de winning van mest voor de landbouw uit afvalwater. Deze opdrachten, zo maakt het bedrijf bekend, zijn samen goed voor 67 miljoen euro. Imtech heeft een sterke positie opgebouwd in de markt van afvalwaterbehandeling door diens “unieke kennis op het kruispunt van afvalwaterbehandeling en energie”, zoals topman René van Bruggen het formuleert. Het bedrijf biedt een procédé aan waarbij het rioolslib dat overblijft na de waterzuivering efficiënt wordt vergist. Hierdoor ontstaat biogas. De vaste substantie die overblijft, is af te zetten als hoogwaardige landbouwmeststof.

Reageer op dit artikel