nieuws

Ook andere Schiedamse wethouders vertrekken

bouwbreed

-De Schiedamse wethouders Menno Siljee (PvdA), Maarten Groene (PvdA) en Ad Hekman (CDA) leggen hun functies neer. Eerder stapte VVD-wethouder Ad Mostert op. De wethouders vertrekken vanwege de uitkomsten van een integriteitsonderzoek naar het college van Burgemeester en Wethouders. Hieruit blijkt onder meer dat oud-burgemeester Wilma Verver zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Volgens de […]

-De Schiedamse wethouders Menno Siljee (PvdA), Maarten Groene (PvdA) en Ad Hekman (CDA) leggen hun functies neer. Eerder stapte VVD-wethouder Ad Mostert op.

De wethouders vertrekken vanwege de uitkomsten van een integriteitsonderzoek naar het college van Burgemeester en Wethouders. Hieruit blijkt onder meer dat oud-burgemeester Wilma Verver zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Volgens de onderzoekers hebben wethouders niets gedaan om de burgemeester te corrigeren en hielden ze de angstcultuur in stand.

De conclusies van het integriteitsonderzoek treffen overigens ook Wil Vissers (GroenLinks). Zij is sinds kort wethouder in Roosendaal, maar hiervoor was zij dat ruim een jaar in Schiedam. De Roosendaalse oppositiepartij Nieuwe Democraten zegt dat het vertrouwen in de nieuwe wethouder is beschadigd omdat zij niet heeft verteld over het lopende onderzoek. Fractievoorzitter Ton Schijvenaars heeft vragen gesteld over de kwestie en wil onder meer weten welke conclusies het Roosendaalse college trekt uit het rapport.

Reageer op dit artikel