nieuws

Nieuwe stampers Amman blijven beter in balans

bouwbreed Premium

Wynmalen & Hausmann stelt de nieuwe stampers voor van Ammann. De fabrikant heeft onder meer de balans verbeterd van de machines.

De rug en de armen van de bediener worden daardoor minder belast. Ammann verbeterde de balans onder meer door de motor lager in de stamper te monteren. Door de betere balans blijft de stamper overeind en in bedrijf wanneer de gebruiker de bedieningsbeugel loslaat. De beugel is in hoogte te verstellen en dempt trillingen. De open beugelconstructie biedt een beter zicht op het werk. In de stamper draait een Honda GX100 viertakt benzinemotor. De uitlaat is naar voren gericht zodat de bediener minder last krijgt van het uitlaatgas. Als optie levert Wynmalen & Hausmann de motor met een cycloonfilter. De machine weegt 62 of 68 kilo en kan worden voorzien van vijf verschillende voetplaten met een breedte van 165 tot 400 millimeter.

Reageer op dit artikel