nieuws

Nieuwe minishovels bij Weidemann

bouwbreed

Nieuwe minishovels bij Weidemann

Bij Weidemann in Swifterband staan sinds kort twee nieuwe minishovels te pronken in (en vaak ook voor) de showroom. Het gaat om de 1160CC30 en 1160CC35. De nieuwe modellen minishovels zijn ook weer kniklader en ze hebben een eigen gewicht vanaf 1800 kg, zo laat Michael R. Eekhof van Weidemann Nederland bv weten.

De compacte knikladers hebben hefvermogens van 800 tot circa 1000 kg op de palletvorken, een en ander uiteraard afhankelijk van optionele contragewichten. Volgens Eekhof zijn het snelle en sterke machientjes. De beide knikladers kunnen een rijsnelheid van maar liefst 20 km/u bereiken. De minishovel is voorzien van een op alle vier de wielen volhydrostatische aandrijving met cardanas.

Onderscheid tussen modellen

Er zijn veel overeenkomsten maar ook verschillen tussen de beide modellen, zo blijkt uit de opgave van Weidemann:

Er zijn verschillende banden en velgen mogelijk tot maat 31×15,5-15.

Er staan foto’s, film en specificaties van de Weidemann 1160 CC30 op: www.weidemann.nl.

Reageer op dit artikel