nieuws

Nederlandse bouw claimt 15 procent minder schade

bouwbreed Premium

De bouw vertoont herstel in Frankrijk en Duitsland en in mindere mate ook in het Verenigd Koninkrijk. In Italië, Spanje en de VS bevindt de sector zich onverminderd in zwaar weer en in Nederland is het beeld diffuus. Dat is het beeld van kredietverzekeraar Euler Hermes. In Nederland werd in het afgelopen halfjaar vergeleken met […]

De bouw vertoont herstel in Frankrijk en Duitsland en in mindere mate ook in het Verenigd Koninkrijk. In Italië, Spanje en de VS bevindt de sector zich onverminderd in zwaar weer en in Nederland is het beeld diffuus. Dat is het beeld van kredietverzekeraar Euler Hermes.

In Nederland werd in het afgelopen halfjaar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar 15 procent minder schade geclaimd. Dit zou komen doordat de “echt zwakkere bedrijven” inmiddels afvielen. Maar ook zonder deze houdt de bouw een bovengemiddeld schadebeeld.

Het negatiefste scenario voltrekt zich in Spanje. De bouwproductie kromp dit weer 8 procent.

Reageer op dit artikel