nieuws

Morgen uitspraak kortgeding Schiedamse burgemeester

bouwbreed

Morgen uitspraak kortgeding Schiedamse burgemeester

De rechter doet morgen uitspraak in het kort geding dat ex-burgemeester Verver tegen de gemeente Schiedam heeft aangespannen.

De in juni opgestapte politica eist dat zij een onderzoeksrapport over haar integriteit als bestuurder voor de publicatie mag inzien en daarop commentaar mag leveren. De Schiedamse gemeenteraad gaf het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) eerder dit jaar opdracht een onderzoek in te stellen naar Verver.

Volgens de huidige planning worden de conclusies van het onderzoek vrijdag gepubliceerd. Maar de ex-burgemeester eist dat de gemeente de publicatie 15 dagen uitstelt zodat zij het rapport kan doorlezen en van commentaar kan voorzien.

Reageer op dit artikel