nieuws

‘Meer bijna-verongelukte baanwerkers door stress’

bouwbreed Premium

‘Meer bijna-verongelukte baanwerkers door stress’

Stress en tijdsdruk spelen een grote rol bij de fikse toenname van het aantal bijna-verongelukte baanwerkers. Dat stelt FNV Bondgenoten.

De Inspectie van Verkeer en Waterstaat rapporteerde vorige week dat het aantal bijna-aanrijdingen in 2010 twee keer zo hoog lag als in 2009. Waar de forse stijging vandaag komt, weet de IVW niet. FNV-bestuurder Egon Groen heeft wel een vermoeden.

“Een belangrijke oorzaak is de enorme tijdsdruk waaronder gewerkt wordt. Meestal is een werkplek ’s nachts pas om een uur of half drie beveiligd. Om zes uur moet het hele gebied weer vrijgegeven zijn. Ben je te laat, dan riskeer je een fijne boete. Het valt niet goed te praten, maar het kan wel verklaren dat er soms gereedschap blijft liggen of dat er grotere risico’s worden genomen.”

Bekijk de resultaten van de inspectie baanwerken 2010

Reageer op dit artikel