nieuws

Liebherr R900 rupsgraver bedient ook spudpalen baggerponton

bouwbreed

Liebherr R900 rupsgraver bedient ook spudpalen baggerponton

Met name voor baggerwerkzaamheden heeft de firma Baars uit Nieuwland een 21 ton wegende Liebherr rupsmachine van het type R900 c Litronic aangeschaft. Die gaat de iets lichtere vorige machine, een Liebherr R317, vervangen. Speciaal voor de baggerwerkzaamheden is in samenspraak met leverancier Wynmalen & Hausmann een constructie bedacht, waarbij de machinist vanuit en met de Liebherr de spudpalen van het baggerponton kan bedienen.

De machinist kan met een omschakeling de olietoevoer van de rijmotoren aftakken en die oliestroom tijdelijk gebruiken om de spudpalen te bedienen. Door deze methode is er geen apart aggregaat meer nodig. De machinist kan nu min of meer zonder zijn cabine te verlaten het ponton verplaatsen.

Uitvoering

De R900 is uitgevoerd met een verstelgiek, een kantelstuk, hamer- ,sloop –sorteerfunctie, proportionele bediening, 900 mm brede platen, een compleet overdruksysteem met OCS (overdruk controle systeem), GPS en een geïntegreerde gereedschapskist in de onderwagen.

Baggerwerk steeds belangrijker

C.M. Baars & Zn bv is een middelgroot bedrijf op het gebied van nationaal en internationaal transport en grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf is gevestigd in het Zuid-Hollandse Nieuwland en bestaat al sinds 1934. Het bedrijf is vooral actief met projecten in de civiele sector, infrastructuur en milieu, loonwerk en op- en overslag. Daarnaast zijn baggerwerkzaamheden een steeds belangrijker rol gaan spelen. Bij de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, zoals GPS.

Meer info: www.wynmalenhausmann.nl en www.baars.nl.

Specificaties:

Type                        R900 c Litronic

Basis gewicht:          21.000 kg

Motorvermogen         95 kW, 129 Pk (1800 toeren / min)

Motortype                Liebherr Tier 3, 6,4 liter.

Hydr. capaciteit        350 bar, 300 liter/min

Geluidsniveau           72 / 99 dBa (binnen/ buiten)

Bakinhoud                circa 1100 liter

Reageer op dit artikel