nieuws

Lafarge haalt groei uit opkomende markten

bouwbreed Premium

Bouwstoffengigant Lafarge ziet de cementverkoop aantrekken dankzij opkomende markten. De door de economische teruggang onder druk geraakte afzetprijzen herstellen zich. Maar niet genoeg om de eveneens stijgende kosten goed te maken.

De cementprijzen gingen in de loop van het afgelopen halfjaar “progressief”, omhoog het concern. Desondanks waren de klanten het afgelopen halfjaar gemiddeld nog iets goedkoper uit dan in de eerste helft van 2010. Lafarge weet zijn als gevolg van kostenstijgingen krimpende marges deels op te vangen door de kosten omlaag te brengen.  De omzet was met 4,4 miljard euro gelijk aan die van het tweede kwartaal van 2010. Cement was met 2,7 miljard euro de grootste omzetmaker. Voor cement rekent het concern voor dit jaar per saldo op een afzet die 2 tot 5 procent hoger ligt dan in 2010.

Reageer op dit artikel