nieuws

‘Krant kan straks nog meer need-to-know info leveren’

bouwbreed

Sdu Uitgevers, uitgever van onder andere Cobouw, heeft Kosteninformatie Bouw & Infra gekocht van concurrent Reed Business. “Voor Cobouw-abonnees betekent dat meer en actuelere informatie over bouwkosten.”

Dat stelt Nic Louis, directeur-uitgever van de business unitBusiness Information, waar Cobouw onder valt. Louis leidde de aankoop van het bedrijfsonderdeel dat verschillende websites (zoals www.bouwkosten.nl), boeken, een tijdschrift en een enorme database met complete en actuele bouwkosten op het gebied van woningbouw, utiliteit, gww en installatietechniek produceert. Sdu neemt bovendien alle medewerkers en klanten over. “Het maakt ons tot de belangrijkste leverancier van informatie voor de bouw”, meent Louis. “De meest dominante partij.”Ed de Rechteren van Hemert van het Nederlands Bouwkosten Instituut, die bovendien tweemaal per week in Cobouw bouwkosten duidt, vindt het een slimme aankoop: “Als ik zoveel geld had gehad, had ik het zelf gekocht. Met zo’n database, die ik tussen 1976 en 1990 overigens zelf heb opgebouwd, kan de redactie zich enorm versterken. De krant kan straks nog meer need-to-know info aan de lezers leveren. Het is niet verkeerd als de Cobouw-redactie wat meer kosten-mindedwordt.”

Na integratie van het nieuwe bedrijfsonderdeel wil Louis het nadrukkelijk koppelen aan productinformatie voor de bouw. “Kosteninformatie past uitstekend bij ons product NBD.”

Reageer op dit artikel