nieuws

Koop moet sociaal plan Hogenboom naleven

bouwbreed

Koop moet sociaal plan Hogenboom naleven

Koop Holding (KHE) moet het sociaal plan uitvoeren van het failliete Hogenboom Benelux. Dat heeft de rechtbank in Groningen beslist. KHE gaat in hoger beroep, kondigt de advocaat namens het bedrijf aan.

De uitspraak van de rechtbank werd gedaan in een kortgeding dat FNV Bouw en FNV bondgenoten hadden aangespannen. FNV-Bouw-bestuurster Karin van Oosten spreekt in een eerste reactie van “gerechtigheid”. Koop-advocaat Peter Fousert vindt dat de bonden te vroeg juichen. KHE ziet als voormalig moederbedrijf nog steeds geen gat in de uitvoering van het sociaal plan, waarvan het bovendien de geldigheid betwist. Het plan zou gelden voor de ruim honderd ten tijde van het faillissement overgebleven werknemers

Lees hier de uitspraak van de rechtbank

Reageer op dit artikel