nieuws

Kingdom Tower

bouwbreed Premium

De toren moet meer dan 1000 meter hoog worden, komt in Jeddah, Saoedi-Arabië, heet Kingdom Tower en gaat 1,2 miljard dollar kosten. Belangrijker nog is dat het gebouw het hoogste gebouw van de wereld wordt. ‘Fallus architectuur’ wordt het ook wel genoemd. Wie heeft de grootste? De 828 meter hoge, 160 verdiepingen tellende Burj Khalifa […]

De toren moet meer dan 1000 meter hoog worden, komt in Jeddah, Saoedi-Arabië, heet Kingdom Tower en gaat 1,2 miljard dollar kosten. Belangrijker nog is dat het gebouw het hoogste gebouw van de wereld wordt. ‘Fallus architectuur’ wordt het ook wel genoemd. Wie heeft de grootste? De 828 meter hoge, 160 verdiepingen tellende Burj Khalifa in Dubai mag zich sinds 2009 de langste wolkenkrabber van de wereld noemen.

Dat record moet over een jaar of vijf naar het buurland verhuizen. Dan moet het bouwproject, dat later dit jaar begint, afgerond zijn. Saudi Bin Laden Group (SBG) gaat de door Adrian Smith ontworpen toren bouwen. SBG is een van de grootste bouwbedrijven in het Midden-Oosten, maar werd in het Westen vooral bekend vanwege afstammeling Osama Bin Laden. Opdrachtgever is het Saoedische Kingdom Holding Company, het bedrijf van Prince Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud, een neef van koning Abdullah.

Reageer op dit artikel