nieuws

JCB gaat met zijdeur naar Matexpo

bouwbreed

JCB gaat met zijdeur naar Matexpo

In het rijtje belangrijke vakbeurzen mag Matexpo absoluut niet ontbreken, vindt JCB Benelux. Vandaar dat de producent van grondverzetmaterieel begin september aanwezig is op Kortrijk Expo, met als belangrijkste nieuws de Serie II schrankladers met verbeterde (verzwaarde) Powerboom en de inmiddels bekende zijdeur. Ander Matexpo nieuwtje is LiveLink.

Met de nieuwe generatie schrankladers wil JCB haar positie versterken als fabrikant van de veiligste schranklader ter wereld. De Powerboom is een extra sterke hydraulische hefarm en anders dan origineel bedoeld bij schrankladers, zit er maar eentje op de machine. Zodat aan de andere zijde ruimte is gevonden voor de deur. Die zit dus niet langer in het front. Tegelijkertijd is het zicht verder verbeterd door het gebruikelijke beschermgaas weg te laten en gebruik te maken van gelamineerd veiligheidsglas.

Niet meer klauteren

“Dankzij de zij-instap hoeft niet meer over vieze en gladde attachments te worden geklauterd, “aldus JCB. Dat claimt met de verder verbeterde Powerboom constructie het zicht rondom zodanig te hebben verbeterd, dat het nu met de ‘veiligste schranklader op de markt’ naar de Matexpo gaat. JCB wijst haar concurrenten dus met recht de deur, zo wordt met een glimlach vastgesteld.

Overigens was de eerste versie van de verbeterde Powerboom eerder dit jaar al te zien in Verona (Italië) tijdens materieelvakbeurs Samoter.

LiveLink

Op de Matexpo stand van JCB Benelux wordt dit jaar ook LiveLink getoond. Dat is standaard op alle Heavy Line machines. Systemen voor het beveiligen van machines bestaan al, die voor het beheren van machines ook. Bij JCB kiezen ze voor de combinatie van die twee zaken.

LiveLink geeft dan als resultaat, zo lezen we: “Dankzij de intelligente software kan de eigenaar exact zien waar de machine zich bevindt en kunnen grenzen worden ingegeven waarbinnen de machine zich mag bewegen. Zaken als brandstofverbruik en draaiuren worden nauwkeurig gemonitord en per sms of per email aan de eigenaar doorgegeven.”

Meer info: www.jcb.com en www.jcb.nl.

Reageer op dit artikel