nieuws

Hsl maakt toch te veel lawaai

bouwbreed

De treinen die rijden op de hogesnelheidslijn (hsl-zuid) zorgen toch voor geluidsoverlast voor omwonenden van de lijn in de gemeente Lansingerland. Dat geeft minister Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) toe in een brief aan de Tweede Kamer. Het ministerie weigerde tot nu toe maatregelen te nemen tegen het geluid van de hsl, ondanks klachten […]

De treinen die rijden op de hogesnelheidslijn (hsl-zuid) zorgen toch voor geluidsoverlast voor omwonenden van de lijn in de gemeente Lansingerland. Dat geeft minister Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) toe in een brief aan de Tweede Kamer.

Het ministerie weigerde tot nu toe maatregelen te nemen tegen het geluid van de hsl, ondanks klachten van de inwoners van de Zuid-Hollandse plaats over overlast. In juni gaf de Raad van State het ministerie nog gelijk, tot grote teleurstelling van de gemeente. Uit nieuwe metingen blijkt echter dat de geluidsoverlast in een nieuwbouwflat op 75 meter van het spoor toch een aantal decibel te hoog als er een trein langs rijdt. De minister zegt geluidbeperkende maatregelen te overwegen als de overlast niet verbetert als er nieuwe hoge snelheidstreinen over het traject rijden.

Reageer op dit artikel