nieuws

Grolsch Veste deels veilig verklaard

bouwbreed Premium

De constructie van de tribunes, verblijfsruimten en daken van de Grolsch Veste, buiten het deel van de tribune waarvan de dakconstructie in juli instortte, is veilig genoeg om in elk geval 20.000 supporters te ontvangen. Dat concludeert ingenieursbureau ABT na onderzoek in opdracht van FC Twente. De voetbalclub kan daardoor op 13 augustus de eerste […]

De constructie van de tribunes, verblijfsruimten en daken van de Grolsch Veste, buiten het deel van de tribune waarvan de dakconstructie in juli instortte, is veilig genoeg om in elk geval 20.000 supporters te ontvangen. Dat concludeert ingenieursbureau ABT na onderzoek in opdracht van FC Twente. De voetbalclub kan daardoor op 13 augustus de eerste thuiswedstrijd in de Grolsch Veste spelen.

Een uitgebreid bouwkundig onderzoek van de ingestorte korte zijde kan pas deze week plaatsvinden, omdat de locatie sinds het ongeluk op 7 juli plaats delict was. De demontage van het ingestorte dak van de nieuwbouw aan de korte oostzijde werd volgens verwachting zondag afgerond. De hoofdaannemer, bouwcombinatie Grolsch Veste (Dura Vermeer, Trebbe en Te Pas Bouw), zal deze week de betonconstructies van de nieuwbouw inspecteren op zettingen of scheuren als gevolg van de ineenstorting van het dak. De ingestorte dakspanten steunden ook af op de tribune-elementen en de trappenhuizen.

Reageer op dit artikel