nieuws

‘Groei bouw te danken aan btw-verlaging’

bouwbreed

‘Groei bouw te danken aan btw-verlaging’

De productie in de bouwnijverheid lag in het tweede kwartaal van dit jaar 3,1 procent boven het niveau van het tweede kwartaal van 2010. Daarmee presteerde de sector beter dan het gemiddelde, dat uitkwam op een magere 1,5 procent.

Dat de bouwnijverheid, die sinds het begin van de economische crisis de grootste klappen kreeg, het afgelopen kwartaal in de lift zat, was te danken aan de tijdelijke btw-verlaging voor verbouwingen en renovaties, verklaart het hoofd van de afdeling conjunctuuronderzoek van het CBS, Simon Algera. Duurzaam herstel is nog bij lange na niet in beeld. Het voorzichtige economische herstel dat eerder inzette, blijkt fragiel en kwam in het tweede kwartaal vrijwel tot stilstand. Het CBS komt in zijn conjunctuurmeting uit op een schamele 0,1 procent groei in de afgelopen drie maanden. De motor van de groei, de export, hapert. Vooral het aandeel daarin van de in Nederland geproduceerde producten. Die lag nog slechts 2,9 procent hoger dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels