nieuws

Glasvezelversterkt kunststof in cement

bouwbreed

Afvalverwerker Zajons uit het Duitse Melbeck heeft met cementproducent Holcim een systeem opgezet voor het recyclen van glasvezelversterkte kunststof onder de naam Compocycle. Fiberline Composites uit Denemarken, producent van onder meer windmolenwieken en profielen van glasvezelversterkte kunststof, is het eerste bedrijf dat overtollige kunststof door Zajons laat vermalen. Om de calorische waarde te verbeteren, worden […]

Afvalverwerker Zajons uit het Duitse Melbeck heeft met cementproducent Holcim een systeem opgezet voor het recyclen van glasvezelversterkte kunststof onder de naam Compocycle. Fiberline Composites uit Denemarken, producent van onder meer windmolenwieken en profielen van glasvezelversterkte kunststof, is het eerste bedrijf dat overtollige kunststof door Zajons laat vermalen. Om de calorische waarde te verbeteren, worden nog andere afvalstoffen toegevoegd. Het mengsel wordt gebruikt bij de productie van cement in de ovens van Holcim. Volgens het bedrijf komt 1000 ton kunststofafval in de plaats van 450 ton steenkool, 200 ton kalk, 200 ton zand en 150 ton aluminiumoxide.

Reageer op dit artikel