nieuws

Gedupeerde aannemer verbijsterd over verzinsels

bouwbreed Premium

Gedupeerde aannemer verbijsterd over verzinsels

Aannemingsbedrijf Van den Tempel is door de gemeente Schiedam jarenlang bewust uitgesloten van werkzaamheden, omdat burgemeester Wilma Verver een privéconflict met de aannemer had.

De burgemeester heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling. Dat concludeert Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten in een vrijdag gepubliceerd onderzoek. De overige leden van B en W waren van de boycot op de hoogte of konden ervan weten. Zij kozen er echter voor weg te kijken. Ambtenaren die de huisaannemer gewoontegetrouw wilden inschakelen, werden ogenblikkelijk door hun superieuren op de vingers getikt, omdat “Van den Tempel niet goed lag in het college”.

Prutswerk

De aannemer was in ongenade gevallen na een geschil met de burgemeester over de verbouwing van haar woning. Van den Tempel zou “prutswerk” hebben geleverd en mocht daarom niet meer voor gemeentelijke opdrachten in aanmerking komen. Als verklaring kreeg de aannemer te horen dat hij te duur was.

Ongeloof

In het rapport toont de aannemer zich geschokt over een e-mail die de onderzoekers wisten te achterhalen. Verver zegt daarin dat de aannemer haar heeft gedreigd “haar te pakken op haar huis” als ze het plan zou doorzetten om de aanbestedingsregels aan te scherpen. “Dat is geheel verzonnen. Wij geloofden onze ogen niet toen we dit lazen”, luidt het commentaar van de directie van het bouwbedrijf.

Reageer op dit artikel