nieuws

Energiemaatregelen vaak onvoldoende uitgevoerd

bouwbreed Premium

Bouwvoorschriften op het gebied van energiezuinigheid worden niet altijd goed toegepast. Dit blijkt uit steekproeven op veertien bouwprojecten in Middelburg. Daaruit kwamen diverse afwijkingen aan het licht, zoals onvoldoende isolatie, koudebruggen, afwij-kende typen HR-ketel en een mindere kwaliteit isolerende beglazing. Volgens het gemeentebestuur kan dit het topje van de ijsberg zijn, omdat het een steekproef […]

Bouwvoorschriften op het gebied van energiezuinigheid worden niet altijd goed toegepast. Dit blijkt uit steekproeven op veertien bouwprojecten in Middelburg. Daaruit kwamen diverse afwijkingen aan het licht, zoals onvoldoende isolatie, koudebruggen, afwij-kende typen HR-ketel en een mindere kwaliteit isolerende beglazing.

Volgens het gemeentebestuur kan dit het topje van de ijsberg zijn, omdat het een steekproef betrof. Tot nu toe zijn geen boetes opgelegd. Dat kan wel gebeuren als een aanne-mer na schriftelijk verzoek van de gemeenten nog in gebreke blijft.

Reageer op dit artikel