nieuws

Een architect voor elke portemonnee

bouwbreed

Een architect voor elke portemonnee

Het proces van aannemen gaat op de schop. Althans, als het aan Ron Vendrig en Hans Stotijn ligt. Deze jonge architecten komen met een initiatief voor “Nieuw aannemen”. Het kan klanten met uiteenlopende budgetten van dienst zijn, maar de heren hopen ook het imago van de architect op te vijzelen. Ron Vendrig gaat hier nader op in.

Waarom is het huidige bouwtraject niet meer van deze tijd?

“Traditioneel belde een klant in eerste instantie een architect, met frisse tegenzin want een architect is duur en wil waarschijnlijk wel zijn ideeën doordrukken. De architect wordt vervolgens gebombardeerd met vragen die een aannemer beter kan beantwoorden. Wij willen het proces omdraaien.”

Wat voor voordelen biedt dit initiatief nog meer?

“Geen onaangename verrassingen qua prijs. Er wordt via deze methode één hoogwaardig, gedetailleerd plan opgesteld, met één prijsopgaaf. Het is veel transparanter en compacter. En sneller omdat vanaf stap 1 alle vragen van de klant direct en accuraat beantwoord kunnen worden.”

Wanneer, of waardoor, is dit concept geboren?

“Allereerst de economische omstandigheden. De ontstane wens voor meer efficiëntie. Hans en ik kwamen elkaar tegen via een netwerkje voor jonge directeuren-eigenaar binnen de Bond van Nederlandse Architecten. Ik werkte al langer volgens dit concept, maar veel instanties houden vast aan de beproefde methode, dus daar sprong ik op in. Dat sprak Hans zo aan dat hij daar in mee wilde.”

Hoe werkt het principe van ‘een architect voor elke portemonnee’ zoals u in uw persbericht vermeldt?

“Een klant krijgt nu in de aanloopfase al een gedetailleerd kostenplaatje. Het traditionele traject kon niet dergelijk maatwerk voor de klant verzorgen. Daarnaast kunnen aannemers zich op deze manier ook profileren met architecten.

Uw website reflecteert uw thema’s van transparantie en vereenvoudiging doeltreffend.

“Ja, dat klopt, dat hebben we uiteraard expres zo gedaan.”

Reageer op dit artikel