nieuws

Draadstaal voor ecoduct

bouwbreed Premium

Op de A50 bij Wolfheze bouwt Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat het ecoduct Wolfhezerheide. Een 50 meter lange rij draadstaalpanelen wordt gevuld met stenen en sluit aan op het landhoofd van het ecoduct. De landhoofden zijn gebouwd op geogrids, een roosterweefsel dat als grondwapening fungeert en de fundering vormt. Tussen de lagen grondwapening zijn ankers […]

Op de A50 bij Wolfheze bouwt Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat het ecoduct Wolfhezerheide. Een 50 meter lange rij draadstaalpanelen wordt gevuld met stenen en sluit aan op het landhoofd van het ecoduct. De landhoofden zijn gebouwd op geogrids, een roosterweefsel dat als grondwapening fungeert en de fundering vormt. Tussen de lagen grondwapening zijn ankers gemonteerd, waaraan de draadstaalconstructie wordt bevestigd.

Het systeem lijkt op een schanskorf, maar is volgens de uitvoerder goedkoper en bovendien sneller te bouwen. Naar verwachting is het ecoduct in november 2011 klaar.

Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel