nieuws

Doorontwikkeling prefab imponeert architecten

bouwbreed

Doorontwikkeling prefab imponeert architecten

De overgrote meerderheid van de architecten vindt dat het goed mogelijk is met prefab architectonisch hoogstaande projecten te realiseren.

Dit enthousiasme betekent een omslag, ziet Arch-Vision, het marktonderzoekbureau dat de stemming onder architecten in Europa volgt. In het verleden was de scepsis nog groot. Prefab zou leiden tot eenvormigheid. “Sindsdien zijn prefab (bouw)elementen volop doorontwikkeld, met een omslag in de opinie als resultaat”, zo verklaren de marktonderzoekers.

Van de Nederlandse architecten deelt 88 procent het positieve oordeel over de hedendaagse mogelijkheden met prefab. Veel architecten verwachten ook vaker met prefab te zullen moeten werken door een krimpende arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels