nieuws

Buizenzonnepaneel levert hele jaar warmte

bouwbreed

HVAC uit IJmuiden stelt zijn buizenzonnepaneel Solar DHW voor. Het systeem vangt volgens de leverancier het hele jaar door zonnewarmte op, ook als het bewolkt en koud is. Het paneel kan op platte en schuine daken worden gemonteerd. Ook op gevels vangt het volgens HVAC voldoende zonne-energie op. De buizen werken volgens het principe van […]

HVAC uit IJmuiden stelt zijn buizenzonnepaneel Solar DHW voor. Het systeem vangt volgens de leverancier het hele jaar door zonnewarmte op, ook als het bewolkt en koud is. Het paneel kan op platte en schuine daken worden gemonteerd. Ook op gevels vangt het volgens HVAC voldoende zonne-energie op. De buizen werken volgens het principe van de heatpipe. Het bedrijf levert er onder meer een bijpassende zonneboiler bij, een circulatiepomp en een expansievat. De zonneboiler wordt aangesloten op een conventionele verwarmingsbron als een warmtepomp of een cv-ketel.

Reageer op dit artikel