nieuws

Bouwbesluit niet aangepast voor stallen

bouwbreed Premium

Bouwbesluit 2012 wordt vooralsnog niet aangepast voor veestallen. Dat schrijft staatssecretaris Bleker (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Bleker laat onderzoeken of de bouwregels voor veestallen beter kunnen. Als dit het geval is, zal het Bouwbesluit 2012 “op een later moment” worden herzien. De staatssecretaris is bezig met het opstellen van een plan […]

Bouwbesluit 2012 wordt vooralsnog niet aangepast voor veestallen. Dat schrijft staatssecretaris Bleker (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Bleker laat onderzoeken of de bouwregels voor veestallen beter kunnen. Als dit het geval is, zal het Bouwbesluit 2012 “op een later moment” worden herzien.

De staatssecretaris is bezig met het opstellen van een plan om stalbranden te verminderen. Dit moet de komende vijf jaar “een dalende trend in het aantal branden realiseren”. Bleker hoopt zijn plan in oktober af te hebben.

Reageer op dit artikel