nieuws

Arcadis groeit buiten kwakkelend Europa

bouwbreed

Arcadis groeit buiten kwakkelend Europa

Arcadis boekte de eerste helft van dit jaar groei in Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Azië. In Europa daalde de hoeveelheid werk doordat overheden de hand op de knip houden.

De omzet over de eerste helft van het jaar bleef met 956 miljoen euro op peil. In het tweede kwartaal daalde hij feitelijk met 4 procent. Deze daling is echter volledig te wijten aan valuta-effecten en desinvesteringen. De autonome groei kwam uit op 3 procent. De winst bleef op peil.

Bezuinigende overheden beïnvloedden in Europa de omzet. “We verwachten dat dit beeld de komende tijd niet beter wordt”, zegt bestuursvoorzitter Harrie Noy. De negatieve effecten werden het sterkst gevoeld in Nederland en Polen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels