nieuws

Aluminiumgigant Rusal ziet winst inzakken

bouwbreed

DeRussische aluminiumproducent Rusal heeft de nettowinst in het eerste halfjaar met 20,5 procent zien kelderen. De aluminiumgigant behaalde een lager rendement uit zijn belang in nikkelproducent Norilsk Nickel en had bovendien last van gestegen rentekosten. Het bedrijf rapporteerde gisteren een nettowinst van 1,09 miljard dollar vergeleken met 1,37 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. […]

DeRussische aluminiumproducent Rusal heeft de nettowinst in het eerste halfjaar met 20,5 procent zien kelderen. De aluminiumgigant behaalde een lager rendement uit zijn belang in nikkelproducent Norilsk Nickel en had bovendien last van gestegen rentekosten.

Het bedrijf rapporteerde gisteren een nettowinst van 1,09 miljard dollar vergeleken met 1,37 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Rusal-topman Oleg Deripaska voorziet voor de middellange termijn een zeer bewegelijke markt maar ook een aanhoudend sterke vraag naar aluminium “in zowel gevestigde als snel groeiende opkomende markten”. Het concern meldde verder dat de aluminiumproductie met 1 procent is gestegen en zei dat de schuldenpositie na verschillende herstructureringen is gereduceerd met 1,67 miljard dollar. Rusal houdt momenteel nog een belang van 25 procent in ‘s werelds grootste producent van nikkel Norilsk Nickel.

Reageer op dit artikel