nieuws

Aalberts Industries ziet winst en omzet flink aantrekken

bouwbreed

Aalberts Industries zag in de eerste helft van dit jaar omzet en winst flink aantrekken. De netto-omzet steeg ten opzichte van het eerste halfjaar van 2010 met 25 procent naar 973,8 miljoen euro en de nettowinst met 41 procent naar 72,3 miljoen euro.

De autonome omzetgroei (bij constante wisselkoersen) komt op 12,8 procent. De omstandigheden op de Nederlandse markt bleven volgens het concern “uitdagend”, maar de Belgische markt ontwikkelde zich goed, evenals die in Frankrijk, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië en de Verenigde Staten.

In Spanje en Portugal blijken de marktomstandigheden slecht. Vooral de markten voor nieuwbouwwoningen en utiliteitsbouw waren moeilijk. De markten voor renovatie en onderhoud zorgden niettemin voor “enig tegenwicht”. Verder groeide vanuit deze landen de export van sanitaire producten naar enkele landen in Noord-Afrika. In het Midden-Oosten zegt het bedrijf te anticiperen “op toekomstige groeikansen binnen deze regio’s”.

Per saldo tevreden stelt topman Jan Aalberts vast dat “de in 2010 ingezette lijn” krachtig is doorgezet. “Over een breed front hebben wij investeringen gepleegd. In nieuwe producten, processen en technologieën”, somt hij op. Ook intensivering van de verkoopinspanningen heeft volgens hem de resultaten prettig beïnvloed.

De divisie Industrial Services, die eerder een moeilijke tijd had, leefde de afgelopen periode stevig op met een autonome omzetgroei van 23 procent naar 284 miljoen euro. In Nederland (Eindhoven) en de Verenigde staten (Manchester, Connecticut) werden voor deze divisie nieuwe productievestigingen geopend. Op andere plaatsen werd de productiecapaciteit uitgebreid.

De vraag vanuit de automobielindustrie was flink. Goede zaken zijn ook gedaan op het gebied van materiaaltechnologie en in de turbine-industrie. Over de precisiemachinebouw meldt het concern eveneens een postieve trend.

Ten behoeve van de metalektrosector is het productievermogen in China uitgebreid, om te kunnen voorzien in de toenemende vraag uit dit land. Wereldwijd opererende Europese klanten van Aalberts Industries vragen volgens Jan Aalberts om samen met hen lokaal te investeren in diverse opkomende economieën. Op die manier kunnen ze samen marktposities opbouwen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels