nieuws

Woon Friesland koopt woningbedrijf Vlieland

bouwbreed

Het gemeentelijk woningbezit op Vlieland gaat over in de handen van de corporatie Woon Friesland uit Grouw. De gemeenteraad van Vlieland besloot daartoe deze week. Het gaat om 192 huizen, waarmee het tot de kleinste gemeentelijke woningbedrijven van Nederland behoort. Met de overdracht is een bedrag van tien miljoen euro gemoeid. Onderdeel van de overeenkomst […]

Het gemeentelijk woningbezit op Vlieland gaat over in de handen van de corporatie Woon Friesland uit Grouw. De gemeenteraad van Vlieland besloot daartoe deze week. Het gaat om 192 huizen, waarmee het tot de kleinste gemeentelijke woningbedrijven van Nederland behoort. Met de overdracht is een bedrag van tien miljoen euro gemoeid. Onderdeel van de overeenkomst is dat Woon Friesland tien nieuwe sociale huurwoningen op Vlieland gaat bouwen. Ook is afgesproken dat de corporatie jaarlijks enkele woningen zal verkopen. Voor de overdracht was volgens de Vlielandse wethouder Tom van Mourik geen financiële noodzaak.

Reageer op dit artikel