nieuws

Waterschap investeert in herstel van beken

bouwbreed Premium

Waterschap Veluwe verbindt de Voorsterbeek en de Lage Leiding, eveneens een beek, met elkaar. Omdat De Lage Leiding een meter lager ligt dan de Voorsterbeek wordt het hoogteverschil gebruikt om een zone in te richten voor waterplanten en -dieren. Verder wordt de Voorsterbeek hersteld over een lengte van 1,5 kilometer, zodat de situatie overeenkomt met […]

Waterschap Veluwe verbindt de Voorsterbeek en de Lage Leiding, eveneens een beek, met elkaar. Omdat De Lage Leiding een meter lager ligt dan de Voorsterbeek wordt het hoogteverschil gebruikt om een zone in te richten voor waterplanten en -dieren. Verder wordt de Voorsterbeek hersteld over een lengte van 1,5 kilometer, zodat de situatie overeenkomt met de doelstellingen uit de Europese Kaderrichtlijn Water. Het karwei begint in oktober en wordt volgend voorjaar afgerond.

Reageer op dit artikel