nieuws

VSH levert kunststof beluchterkraan

bouwbreed

VSH levert kunststof beluchterkraan

VSH Flow Control introduceert met de VSH Aquarius een kunststof beluchterkraan. De kraan is gemaakt uit polyacetaal en blijft volgens de leverancier uit Amersfoort vooralsnog de eerste in zijn soort.

Het Kiwa-keur geeft aan dat de Aquarius onder meer de duurtesten heeft doorstaan. De schroefdraad is opgeruwd zodat er direct een teflonbandje om kan worden gewonden. Een zoekrand zorgt ervoor dat de kraan in één keer vast wordt gedraaid.

De Aquarius heeft minder afdichtingen en verbindingen dan metalen kranen. Dat beperkt volgens de leverancier de kans op lekken en slijtage. Een O-ring zorgt er onder meer voor dat de rubber pakking minder zwaar wordt belast. De kunststof kraan gaat in de uitleg van VSH net zolang mee als een metalen variant. Het feit dat de kraan niet doorlopend wordt gebruikt, draagt daar aan bij. Het materiaal weerstaat temperaturen tot 65 graden Celsius.

Reageer op dit artikel