nieuws

Vertraging bij opbouw noodzendmast Assen

bouwbreed

De bouw van een noodzendmast op het terrein van de Johan Willem Frisokazerne in Assen loopt vertraging op omdat er geen vergunning is. De mast moet de functie overnemen van de tv-toren bij Hoogersmilde, die vorige week na brand instortte. Het ministerie van Economische Zaken ging ervan uit dat voor het bouwen op een terrein […]

De bouw van een noodzendmast op het terrein van de Johan Willem Frisokazerne in Assen loopt vertraging op omdat er geen vergunning is. De mast moet de functie overnemen van de tv-toren bij Hoogersmilde, die vorige week na brand instortte.

Het ministerie van Economische Zaken ging ervan uit dat voor het bouwen op een terrein van defensie geen vergunning nodig is.

“We hebben het uitgezocht en nu blijkt die wel te moeten worden afgegeven”, aldus een woordvoerder van de gemeente Assen. Aanvankelijk wilde Novec, de eigenaar van de toren in Hoogersmilde, dinsdag beginnen met het optrekken van de 100 meter hoge noodmast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels