nieuws

Veel belangstelling voor Het Groene Net

bouwbreed Premium

Tientallen gerenommeerde bedrijven en organisaties uit binnen- en buitenland hebben interesse getoond in Het Groene Net, het duurzame warmtebedrijf in oprichting in Limburg. Voor de aanbesteding en deelname aan Het Groene Net hebben zich uiteindelijk 14 bedrijven uit binnen- en buitenland ingeschreven. Op 19 september volgt een dialoog met geselecteerde bedrijven, maakte de gemeente Sittard-Geleen […]

Tientallen gerenommeerde bedrijven en organisaties uit binnen- en buitenland hebben interesse getoond in Het Groene Net, het duurzame warmtebedrijf in oprichting in Limburg. Voor de aanbesteding en deelname aan Het Groene Net hebben zich uiteindelijk 14 bedrijven uit binnen- en buitenland ingeschreven. Op 19 september volgt een dialoog met geselecteerde bedrijven, maakte de gemeente Sittard-Geleen bekend. Deze gemeente wil samen met Stein en Beek en het geselecteerde bedrijf het net gaan exploiteren.

Het Groene Net omvat een ondergronds buizenstelsel van circa 60 kilometer dat woningen, kantoren en bedrijven langs dit traject gaat voorzien van warmte, afkomstig van industrieterrein Chemelot. Volgens berekeningen kan Het Groene Net jaarlijks 835 gigajoule warmte aan woningen, kantoren en bedrijven leveren. Dit komt overeen met 30.000 woningequivalenten. Het bespaart per jaar 26,4 miljoen kuub gasverbruik en er wordt jaarlijks tot 47.000 ton CO2-uitstoot vermeden. De kosten voor het opzetten van het netwerk bedragen 82 miljoen euro.

Reageer op dit artikel