nieuws

Tunnelwet is vermoedelijk pas dit najaar openbaar

bouwbreed

De nieuwe Tunnelwet van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur wordt vermoedelijk dit najaar openbaar. De tekst van het wetsvoorstel komt naar buiten als het wordt ingediend bij de Tweede Kamer.

Dat gebeurt pas als de Raad van State zich heeft gebogen over de nieuwe norm. Het hoogste bestuursorgaan doet hier doorgaans drie maanden over.

De ministerraad stemde vrijdag in met de nieuwe tunnelwet. Over de inhoud ervan heeft het ministerie nog maar weinig naar buiten gebracht.

De nieuwe wet bevat veiligheidseisen voor tunnels, zoveel is duidelijk. Aanvullend op het wetsvoorstel komt er een regeling waarin per type tunnel standaardpakketten van installaties en systemen worden voorgeschreven.

Net als haar voorganger Camiel Eurlings wil Schultz alleen nog bewezen technieken in tunnels, om te voorkomen dat de nieuwste technische snufjes voor problemen zorgen, zoals eerder bij de A73 bij Roermond. De nieuwe regels moeten vertragingen en kostenoverschrijdingen voorkomen. De wet moet in juli 2012 in werking treden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels