nieuws

Toename werknemers uit Oost- en Midden-Europa

bouwbreed

Het aantal werknemers afkomstig uit Midden- en Oost-Europese landen van de EU is in een jaar tijd met 20 procent toegenomen tot 125.000. Van hen stonden in maart 37.000 ingeschreven bij een gemeente. De gemiddelde leeftijd bedraagt 33 jaar. Twee derde is man. Vier van de vijf werknemers hebben de Poolse nationaliteit. In 2009 leek […]

Het aantal werknemers afkomstig uit Midden- en Oost-Europese landen van de EU is in een jaar tijd met 20 procent toegenomen tot 125.000. Van hen stonden in maart 37.000 ingeschreven bij een gemeente.

De gemiddelde leeftijd bedraagt 33 jaar. Twee derde is man. Vier van de vijf werknemers hebben de Poolse nationaliteit. In 2009 leek vanwege de economische crisis de stroom uit het oosten te stagneren, constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek. In maart was weer het oude niveau bereikt. Te verwachten valt dat vanaf mei de aantallen flink zullen afnemen omdat Duitsland zijn beleid ten aanzien van de werknemers uit het oosten aanzienlijk versoepeld heeft.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels