nieuws

ThyssenKrupp stoot omzet 1,1 miljard euro af

bouwbreed

Staalconcern ThyssenKrupp heeft de groep Metal Forming ondergebracht bij het Spaanse concern Gestamp Automocion. De verkoop past in het twee maanden geleden gepresenteerde programma waarin het concern nieuwe kernactiviteiten heeft geformuleerd. De vervaardiging van hoogwaardige onderdelen voor de automobielindustrie past niet langer in het straatje van ThyssenKrupp. Met de overheveling van Metal Forming naar Gestamp […]

Staalconcern ThyssenKrupp heeft de groep Metal Forming ondergebracht bij het Spaanse concern Gestamp Automocion. De verkoop past in het twee maanden geleden gepresenteerde programma waarin het concern nieuwe kernactiviteiten heeft geformuleerd. De vervaardiging van hoogwaardige onderdelen voor de automobielindustrie past niet langer in het straatje van ThyssenKrupp.

Met de overheveling van Metal Forming naar Gestamp raakt ThyssenKrupp 5700 medewerkers en een jaaromzet van 1,1 miljard euro kwijt.

Over de overnamesom doen de betrokken bedrijven geen mededelingen. ThyssenKrupp telt nog 177.000 medewerkers en kijkt terug op een jaar met een omzet van 42 miljard euro. Metal Forming realiseerde vorig jaar met 18.000 medewerkers een omzet van 3,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel