nieuws

Stukken van de brug zagen

bouwbreed

Stukken van de brug zagen
Westervoort, 060711 Werkzaamheden wegdek spoor/auto/fietsbrug. Foto: Sjef Prins - APA Foto vrije aanlevering - onderschrift komt via APATekst

Stelling Vroomshoop BV uit Vroomshoop zaagt de inspectieplaten van de brug over de IJssel bij Westervoort los.

De oude betonnen paden worden binnenkort vervangen door nieuwe. Daarnaast is er een noodleuning geplaatst, zodat ook de oude leuning veilig vervangen kan worden. Een eindje verderop wordt de oude asfaltlaag van het stalen brugdek losgestraald met kleine kogeltjes. Het dek krijgt een nieuwe verharding, dat moet zorgen voor een betere doorstroming. Hoofdaannemer Schagen Infra BV uit Hoogeveen voert het groot onderhoud aan de brug, die Arnhem en Westervoort met elkaar verbindt, uit in opdracht van Rijkswaterstaat. De renovatiewerkzaamheden zijn half april begonnen. De verkeersbrug is sinds 4 juli afgesloten voor alle verkeer en zal volgens planning op 26 augustus weer worden opengesteld. De naastgelegen spoorbrug en fietsbrug blijven gewoon in gebruik. De vernieuwde brug zal vermoedelijk half oktober worden opgeleverd.

Foto: APA/Sjef Prins; tekst: APA

Reageer op dit artikel